Hoe je opvallend veel klanten trekt met online marketing

Productdemonstraties van Febreze, Dawn en Volvo

Video's bij hoofdstuk 6: Bewijs wat je belooft

Febreze

Febreze is een spray tegen ongewenste geurtjes in kleding en schoenen. Stel je maar even de lucht voor die je ruikt als een puber twee dagen na een sportwedstrijd de rits van zijn sporttas opentrekt.Heb je die? De makers van deze spray claimen dat zulke ongewenste geurtjes geneutraliseerd worden, in tegenstelling tot wat andere producten doen: stank verbloemen met een andere geur.Om dit te demonstreren ging Febreze op zoek naar de sport waarsporters het meest van gaan stinken. Ze kwamen uit bij worstelen.

Voor een productdemonstratie werd daarom een grappig experiment uitgevoerd met het Azerbeidjaanse worstelteam tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Nietsvermoedende voorbijgangers werd gevraagd om mee te werken als proefpersonen.Geblinddoekt werden ze de kleedkamer ingeleid waar het vierkoppige worstelteam na een zware training in hun bezwete worsteltenues zat uit te blazen.Achtereenvolgens werden met Febreze besproeide spullen voor de neus van de proefpersonen gehouden: sportschoenen, een strakke worstelbroek, een dweil en een jockstrap (die worstelaars dragen om hun zaakje te beschermen). Kunt u beschrijven welke geur u nu ruikt? Dit waren de reacties:

Dawn

Extreme demonstraties werken goed doordat ze emotie oproepen. Deze productdemonstratie van het Amerikaanse afwasmiddel Dawn roept bijvoorbeeld vertedering en een gevoel van maatschappelijke betrokkenheid op. Dawn ontvet heel sterk, maar is zacht voor de huid. Omdat te demonstreren heeft het merk een filmpje gemaakt waarin vogels die als gevolg van een olieramp met olie besmeurd zijn geraakt, met Dawn worden schoongemaakt:

Volvo

Nog een productdemonstratie die emotie oproept, is er een van Volvo. Wat Volvo wil demonstreren,is dat hun vrachtwagens heel nauwkeurig sturen.Daardoor besparen transportbedrijvenkosten, want de Volvo-trucks veroorzaken minder schade door aanrijdingen. Om het nauwkeurige sturen te demonstreren is er een bloedstollende tv-spot opgenomen met in de hoofdrol de knokfilm-acteur Jean Claude van Damme. De commercial is bekend geworden als The Epic Split. We zien Van Damme in beeld komen, rechtop staand met zijn armen over elkaar en zijn ogen dicht. In een voice over vertelt hij zijn levensverhaal, doorspekt met vrachtwagen-metaforen: ‘I’ve had my fair share of bumpy roads …’De acteur staat niet stil, maar deint wat op en neer. Waarom zien we pas op het moment dat de camera begint uit te zoomen:

Download GRATIS de bonussen bij MAAK ZE GEK:

  • Luisterboek (samenvatting, MP3)
  • E-book (samenvatting, PDF)
  • Checklist (Zo krijgt je marketing het OMG WTF effect, PDF)

Je krijgt ook iedere dag een gratis marketingidee om je marketing onweerstaanbaar te maken